headerimage

Elburg en Oldebroek Afvalbrengvoorziening

Tijdelijke afval brengvoorziening voor gemeenten Elburg en Oldebroek

Vanaf 1 januari 2021 kunt u uw grof huishoudelijk afval aanbieden bij het huidige milieupark Van Werven aan de Bovendwarsweg 93 in Oldebroek. U heeft hiervoor een Milieupas ontvangen.

Het gaat om afval en grondstoffen die niet in uw containers aan huis of in verzamelcontainers kunt aanbieden. Vanaf juli/september 2021 verandert de locatie naar het nieuwe grondstoffenstation aan de Broeklandstraat in Elburg.

Openingstijden milieupark Van Werven

Bovendwarsweg 93 in Oldebroek

  • maandag t/m vrijdag van 07.00 – 17.00 uur
  • zaterdag van 09.00 – 12.00 uur

 

Soorten afval en tarieven

Bij het afval brengstation kunt u verschillende grondstoffen, zowel gratis als tegen betaling, aanbieden. Bekijk Tarieven afval brengstation voor een overzicht van de afvalstromen en tarieven. Let op! Deze tarievenlijst is niet van toepassing op het afvalbrengstation van Werven, Middeldijk 16, Hattemerbroek

Toegang milieupark

Voor toegang tot het milieupark heeft u een Milieupas nodig. U dient ter plaatst direct via PIN te betalen. Contante betaling is niet mogelijk.

Hoe werkt het?

Om uw grof huishoudelijk afval aan te bieden bij het milieupark Van Werven scant u uw Milieupas bij de paslezer-paal. Op de weegbrug wordt door de beheerd bepaald welk afval u gescheiden aanbiedt. Betalen met PIN gebeurt nadat u opnieuw, na het storten van uw afval, wordt uitgewogen en het aangeboden nettogewicht aan grof huishoudelijk afval bekend is.

Grondstoffenstation Elburg

In de 2e helft van 2021 opent het gezamenlijke grondstoffenstation aan de Broeklandstraat te Elburg. Via deze website, de huis-aan-huiskrant en social media informeren wij u hier verder over.

Milieupas verloren of kwijt?

Bent u uw Milieupas verloren of kwijt? Geef dit dan direct door bij de servicedesk van Aconov: 0800 – 22 24 111 of klik hier. Bij aanvraag van een nieuwe Milieupas wordt de oude pas geblokkeerd. Geblokkeerde passen worden door de beheerder van de brenglocatie ingenomen. Zonder geldige Milieupas krijgt u geen toegang tot de milieustraat en later het grondstoffenstation.

Bent u een nieuwe inwoner van de gemeente Elburg of Oldebroek? Dan ontvangt u na inschrijving bij de gemeente automatisch een nieuwe Milieupas bij uw adres. Verhuist u binnen de gemeente? Lever dan uw Milieupas in bij het grondstoffenstation of de gemeente. U ontvangt een nieuwe Milieupas bij uw nieuwe adres.

Ondergrondse verzamelcontainers en GFT aanbiedlocaties

Biedt u uw restafval op dit moment met een pas aan bij een (ondergrondse) verzamelcontainer? Dan kunt u dit vanaf nu ook doen met de nieuwe Milieupas die u in december 2020 per post heeft ontvangen. De oude toegangspas voor de (ondergrondse) verzamelcontainers wordt na 31 januari 2021 geblokkeerd. Dit geldt alleen voor huishoudens die nu ook al een pasje gebruiken voor de verzamelcontainers. In alle andere gevallen geeft de nieuwe Milieupas alleen toegang tot de milieustraat en later het grondstoffenstation. Heeft u een vraag over het aanbieden van afval bij de ondergrondse verzamelcontainer? Dan kunt u terecht bij de servicedesk van Aconov: 0800 – 22 24 111 of stel hier uw vraag.