headerimage

Ondergrondse containers

Ondergrondse verzamelcontainers

In delen van Harderwijk en Nunspeet wordt het huishoudelijk restafval ingezameld in ondergrondse afvalcontainers. Bij een ondergrondse container bevindt zich het grootste deel zich onder de grond. Boven de grond is alleen een zuil zichtbaar met een klep waar de huisvuilzak in moet. Er kunnen ongeveer 80 vuilniszakken in een ondergrondse container.

Ondergrondse afvalcontainers zijn gemakkelijk te gebruiken. Inwoners kunnen op elk moment van de dag hun afval kwijt. De ondergrondse containers nemen weinig ruimte in. Alleen de inwerp zuil is zichtbaar in het straatbeeld.

 

Uw ondergrondse container(s)
U krijgt toegang tot minimaal twee ondergrondse containers. Wanneer de ene container vol of buiten gebruik is, kunt u dus altijd gebruik maken van een andere container bij u in de buurt.

 

Geen afval naast de inwerpzuilen
U mag geen afval naast of op de inwerpzuilen van de ondergrondse containers plaatsen. Dit kan niet door de inzamelwagen worden meegenomen. De medewerkers van Stadstoezicht controleren hierop. Als u toch afval naast of op de inwerp zuil van de ondergrondse container zet wordt proces verbaal opgemaakt. Eventuele storing van de ondergrondse container kunt u melden bij Aconov. Tel. 0800 – 222 4 111.

 

Hoe werkt het?
Door de klep op de zuil te openen kan het afval in de ondergrondse container worden gegooid. Hiervoor is een pasje nodig.

1) Druk op start knop   2) Houd pas boven het venster

3) Open de trommel    4) Werp uw gesloten zak in en sluit de trommel

 

Persoonlijke afvalpas
De afvalpas is gekoppeld aan uw adres. Zo zorgen we ervoor dat de ondergrondse containers alleen gebruikt worden door bewoners waarvoor deze bestemd zijn. In de afvalpas zit een chip waardoor geregistreerd wordt hoe vaak u de ondergrondse container gebruikt.  Bent u uw afvalpas kwijt?

Inwoners van gemeente Nunspeet kunnen bij Aconov een nieuwe afvalpas aanvragen. dit kan via het contactformulier van deze website of  onze telefonische helpdesk: 0800 222 4 111. De kosten voor een nieuwe pas bedragen € 15,00. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd.

Inwoners van gemeente Harderwijk kunnen een nieuwe afvalpas aanvragen via de gemeente Harderwijk. Tel: 0341-411911.

 

Volle container
De containers worden wekelijks geleegd. Een speciaal volmelding systeem zorgt ervoor dat  het inzamelbedrijf  een melding krijgt wanneer een ondergrondse container bijna vol is. Deze wordt dan geleegd.

         

 

Meest gestelde vragen
Klik hier voor de meest gestelde vragen