headerimage

De Containers

De afvalcontainers

De mini- en verzamelcontainers die in de gemeenten Oldebroek, Elburg, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet worden gedistribueerd zijn van het type ‘diamond’ of ‘DU’. Deze containers hebben een opnameschort aan de voorzijde. Deze schort heeft aan de binnenzijde de vorm van een driehoek (‘diamond’). In deze schort is ook de herkenningschip verwerkt. Alle minicontainers hebben een inhoud van 240 liter. De inzamelvoertuigen zijn uitgerust met twee driehoekige opname systemen waarbij zich in de punt van de driehoek de antenne bevindt om de chip te lezen.

Geluiddemping

De diamond containers zijn voorzien van een geluiddempend deksel. Bij het openen slaat de deksel niet meer tegen de romp van de container.

 

 

Herkenningschips

In iedere container zit een herkenningschip. Deze chip is gekoppeld aan het soort afval en aan een adres. In de chip staat alleen een nummer en geen persoonlijke gegevens. De sticker die aan de zijkant van de container is geplakt geeft dezelfde informatie. De chip wordt tijdens het ledigen van de container uitgelezen door de antenne van het inzamelvoertuig. Door deze gegevens hebben de gemeenten een inzicht in het aanbod van de verschillende afvalfracties en het verloop van de inzamelroutes.